Sağlıklı gıda ürünlerinin yetiştirilebilmesi için organik tarıma önem verilmeye başlanmıştır. Bitkilerin korunabilmesi için çeşitli yöntemler kullanılır ve bu yöntemlerden biriside hastalık ve zararlı böceklere karşı ilaçlamadır. Organik ilaçlama işlemlerinde kullanılan ilaçlar, çeşitli aromatik otlar kullanılarak hazırlanmaktadır.

Sprey halinde hazırlanan organik ilaçlar ile bitkilerin kendisine zarar verebilecek etkilerden korunması sağlanır. Organik tarımda, bitkilerin korunması için kullanılan yöntemlerde, bitki ekstrakları ile kolayca hazırlanabilen ilaçlar güvenle kullanılabilmektedir.

Organik İlaç Yapımında Kullanılan Bitkiler

Tarım ilaçlarının çoğunun kimyasal bileşenlerden oluştuğu bilinmektedir. Bazı hastalıklar için kimyasal ilaçlar etkili gibi görünse de bazıları, insan sağlığı için tehdit oluşturabiliyor. Bunun için organik ilaçlar hazırlanmaya ve bitkilerin daha iyi korunması çalışmaları yapılmaktadır.

Organik ilaçların yapımında kullanılan bitkilerden bazıları şunlardır;

  • Kekik,
  • Adaçayı,
  • Biberiye,
  • Fesleğen,
  • Isırgan,
  • Lavanta,
  • Portakal çiçeği,
  • Kadife çiçeği özü,

Organik olarak doğal ortamlarda yetişen çok sayıda bitki ve bitki özleri, organik ilaçların hazırlanmasında kullanılabiliyor.

Organik Tarım Çalışmaları

Organik tarım yapılmak istenildiğinde, bazı yöntemlerin kullanılması yasaklanmıştır. Ürünlerin yapısının korunması ve insan sağlığı açısından daha faydalı olabilmesi için tarımsal ilaç, hormon, suni gübre, zararlı gıda katkı içeren maddelerin kullanılması yasaklanmıştır.

Organik ilaçlar ile üretimi yapılan bitkilerin zararlı tüm etkenlere karşı korunması sağlanmaya çalışılıyor. Organik tarım, sağlıklı tarımsal ürünlerin üretilmesi olarak adlandırılır.

Organik Tarımda Bitkilerin Korunması

Organik tarım yapılırken, bitkilerin hastalıklara ve zararlılara karşı hangi yöntemlerin kullanılacağı belirlenir. Bu yöntemler, doğru ekim zamanı, toprak işleme, bitki türünün belirlenmesi ve ilaçlama olarak sıralanabilecektir.

Organik ilaçlamaların yapılması büyük önem taşıyor. Bitkilere kimyasal bulaştırılmaması, ürünlerin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Organik tarımda bitkilerin korunması için tercih edilen tüm yöntemlerin organik olması önemlidir.

Ev Yapımı Organik İlaçlar

Tarım yapanlar, organik ürün yetiştirebilmek için hangi yöntemleri kullanacaklarını bilirler. Bitkilerin korunması için ihtiyaç duyulan ilaçların organik olarak hazırlanabilmesi için çeşitli bitki özleri karışımları ile ilaçlar hazırlanabilecektir.

Ev yapımı olarak hazırlanan ilaç karışımları bitkilere uygulanmadan önce farklı alanlarda test edilmelidir. Organik ilaçlama işlemleri sayesinde, bitkilerde mantar hastalığı gibi birçok tehlike önlenmiş olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir